Viikko 14/2022

Historian saranakohdassa

Kun pandemia alkoi kaksi vuotta sitten, alettiin jo kohta puhua uudesta normaalista ja vanhasta normaalista, jonne joskus ehkä palaisimme. Nyt, kun menossa on neljäs rokotuskierros, on se vanha normaali yhä kauempana. Venäjän hyökättyä Ukrainaan voidaan sanoa, että vanha normaali ei enää palaa. Elämme tekniikassa, taloudessa ja turvallisuudessa uutta aikaa. Muutokset tulevat kriisien kautta. Siirtymä kohti uusiutuvia tai päästöttömiä energioita käy nyt nopeasti. Samalla on selvempää, että maapallo on jakautumassa bloggeihin. Toisaalla ovat liberaalit demokratiat, toisaalla yksinvaltaiset valtiot. Vaikka tekniikka on vientituote, demokratia ei sitä selvästikään ole.

 

 

Ja tässä maininta kirjallisesta toiminnastani:

Omakustanteeni Radanvarren karkulainen -kirja julkaistiin tammikuussa 2014. Kirjaan on koottu 12 tarinaa, joista puolet on julkaistu aikaisemmin eri antologioissa

Kirjasta otettiin 50 kappaleen painos. Painos on loppuunmyyty. Kiitos mielenkiinnosta.

Anneli Kajanto arvosteli kokoelman kirjallisuusblogissaan osoitteessa

http://annelinkirjoissa.wordpress.com/2014/03/05/pekka-remes-radanvarren-karkulainen-2/

14/2022

Välitinpäätös

14 vuotta Viikon kittanoita. Suosio on säilynyt tasaisena. Lisäksi Pulikkapoika-sivu ladattiin edelleenkin satoja kertoja eli sivu on ladattu kaikkiaan tuhansia kertoja. Samoin Saman katon alla -tarina kerää satoja lukukertoja vuodessa.