Viikko 14/2021

Jos pitää kertoa totuus tai satuja, kerro satuja

Koronavuosi on saanut tarkastelemaan median toimintaa. Vuosi sitten keväällä 2020 Yle lähetti päivittäin erikoislähetyksenä koronauutisia. Olihan Uusimaa sulkutilassa ja koko maa tuntemattoman edessä. Tänä keväänä tartuntaluvut ovat olleet pahemmat, mutta media tyytyy seuraamaan viruksen liikkeitä normaaleissa ajankohtaisohjelmissa.
Oma lukunsa ovat iltapäivälehtien poliittiset pakinoitsijat. Syyttävä sormi kohdistuu hallitukseen. Miksi asiat eivät ole paremmin ja miksi hallitus ei ole jo kaatunut? Samalla tulee esille, miten vedätettävissä tavalliset lukijat ovat. Poliittinen pakinoitsija voi vailla vastuuta kertoa, miten kaikki on poliittista peliä, puolueen sisäisiä kostoja, kampitusta, juoruilua, sillä näin hänelle on kuiskuteltu ja näin hän on kuullut. Kommenttien perusteella suurin osa uskoo lukemansa. Samalla pakinoitsija jättää kertomatta, miten valtion hallinto ja lakien laadinta oikeasti toimivat. Mutta siitähän ei saisi maukasta pakinointia.

 

 

 

 

 

Ja tässä maininta kirjallisesta toiminnastani:

Omakustanteeni Radanvarren karkulainen -kirja julkaistiin tammikuussa 2014. Kirjaan on koottu 12 tarinaa, joista puolet on julkaistu aikaisemmin eri antologioissa

Kirjasta otettiin 50 kappaleen painos. Painos on loppuunmyyty. Kiitos mielenkiinnosta.

Anneli Kajanto arvosteli kokoelman kirjallisuusblogissaan osoitteessa

http://annelinkirjoissa.wordpress.com/2014/03/05/pekka-remes-radanvarren-karkulainen-2/

11/2020

Välitinpäätös

13 vuotta Viikon kittanoita. Suosio on säilynyt tasaisena. Lisäksi Pulikkapoika-sivu ladattiin edelleenkin satoja kertoja eli sivu on ladattu kaikkiaan yli 14 000 kertaa 13 vuoden aikana. Samoin Saman katon alla -tarina kerää satoja lukukertoja vuodessa.