Radanvarren karkulainen on novellikokoelma, johon on koottu aikaisemmin eri antologioissa julkaistuja tarinoitani sekä ennen julkaisemattomia tarinoita. Mukana ovat muun muassa tarinat Näkyi vain isän työteliäs selkä, Radanvarren karkulainen, Irma – ihmisen hyvä, Alas hyvityksen maahan ja Pulikkapoika. Kaikkiaan kirjassa on 12 tarinaa.

Kirja julkaistiin tammikuussa 2014. Se on omakustanne. Teos saavutti toisen sijan Päätalo-instituurin Möllärimestari-kilpailussa vuonna 2014. Kilpailuraadin arvio on tässä:

Teos sisältää kaikkiaan 12 novellia, joista osa on aiemmin julkaistuja ja eri yhteyksissä palkittujakin. Osa on tyypillisiä novelleja, muutama enemmänkin kertomuksen tapaisia ajatelmia. Kaikki ovat kuitenkin korkeatasoisia, mietittyjä, pelkistettyjä, viimeisteltyjä, joskin ehkä kahta viimeistä kertomusta olisi voinut vielä tiivistää. Muutama harmillinen kirjoitusvirhe on jäänyt korjaamatta, mutta ne eivät kokonaistasoa heikennä. Novelleille on tyypillistä asetelman hienojakoinen virittely, siitä sujuva eteneminen kohti loppuratkaisua, jotka on pyritty luomaan ymmärrettäviksi, silti osin yllättäviksi. Kirjoittaja osaa käyttää erinomaisesti hyväkseen päähenkilön tai –henkilöiden pohdiskeluja selittelyyn sortumatta. Kirja on tämänvuotisen kilpailumme ehdotonta parhaimmistoa.

 

 

Kirjaa voi tilata näiden sivujen kautta esimerkiksi klikkaamalla mitä tahansa kuvaa ja kirjoittamalla aukeavaan lomakkeeseen. Hinta on 20 euroa postikuluineen.

Anneli Kajannon arvosteli kokoelman kirjallisublogissaan:

http://annelinkirjoissa.wordpress.com/2014/03/05/pekka-remes-radanvarren-karkulainen-2/

Novellikokoelman kansi.jpg

381kt